Heldere Pompoensoep met Garnalen

Mooie kookmomenten, prachtige complimenten!
6 May 2016
Shakshuka, Asian Style
3 September 2019
Canh bí đỏ với tôm.

Een heldere pompoensoep, anders dan de gepureerde variant die we in Nederland gewend zijn. Het is nu mei en geen pompoenseizoen meer maar als ik nu naar buiten kijk, zie ik grijze lucht en hagel afgewisseld met regen, dus is het helemaal niet zo gek om een pan soep te maken. Het mooie van deze soep is dat je dit ook makkelijk met warm weer kunt eten omdat het niet zo zwaar is als de meeste gepureerde pompoensoepen.
Ik ben benieuwd wat je er van vindt als je het gemaakt en geproefd hebt! Veel kookplezier!

Ingrediënten (4-6 personen):
1 hele pompoen van ongeveer 750 gr
400 gr rauwe, gepelde garnalen en ontdaan van darmkanaal
2 à 3 stengels lente-ui, in 3mm ringen. Totaal ongeveer 4 tot 5 el lente-ui
2 el vissaus
½ tl zout
1 tl gemalen zwarte peper
3 el zonnebloemolie
1 liter water
10gr koriander, grof gehakt

Bereiding:
1. Verwarm de oven op 175 graden
2. Maal de garnalen grof in de keukenmachine
3. Doe de grof gemalen garnalen met 3 el lente-ui, vissaus, zout en 1 tl gemalen zwarte peper in een kom, meng het goed door en zet dit in de koelkast tot je het nodig hebt.
4. Zodra de oven warm is, doe de pompoen in zijn geheel 30 minuten in de warme oven
5. Laat hem daarna wat afkoelen
6. Schil de pompoen, ontdoe van de pitten en snijd de pompoen in blokjes van 1×1 cm
7. Zet een middelgrote pan op het vuur en verhit de olie
8. Voeg de gemarineerde garnalen toe en roerbak het geheel 2 minuten
9. Voeg 1 liter water en de pompoenblokjes toe en breng dit aan de kook
10. Schep het schuim van de soep af zodat de bouillon helder blijft
11. Zet het vuur daarna laag en laat de soep nog 10 minuten trekken
12. Proef de soep. Voeg eventueel meer vissaus toe als je het te flauw vindt
13. Schep daarna over in een soepterrine of maak per persoon een kommetje
14. Garneer met koriander en het restant van de lente-ui en wat gemalen peper

NederlandsEnglish
X