Rollercoaster van Week 6
22 April 2016
Mooie kookmomenten, prachtige complimenten!
6 May 2016

Dat wordt veel oefenen met desserts!

WEEK 7:

Van een prachtige bruidstaart naar een grove en mislukte gerookte zalm op dag 5. Wat een afgang als je het zo terugziet 🙁

Het was weer een week van ups en downs, vooral omdat je meteen afscheid neemt van twee collega’s en dan weer vrolijk door moet alsof er niets aan de hand is. Ik vind dat eigenlijk het moeilijkste van de hele wedstrijd; Je hebt geen tijd om geluks- en verdrietige momenten te verwerken, want het wordt van je verwacht om meteen jezelf weer op te pakken en door te gaan. That’s life, ik weet het, maar hier is het hak-hak met de bijl en het volgende, inmiddels al 35 dagen lang!!

Enfin, mooie week was het ook! Samen met Doree mijn signature dish maken, zonder dat ik mee mocht helpen. Wat moeilijk is dat zeg! Gelukkig mochten degene die zatenwel proeven, dus dan help je toch een beetje. Dit was overigens mijn buikspek revanche!! 😀

Masterclass van Mr. Kranenborg himself was ook erg leuk. Die kruiden maakt wel weer dat je de Aziatische richting heen gaat helaas, dus vandaar die curry. Wat erg grappig was dat Jelle van mij geleerd had om een curry te maken en nu was zijn curry beter dan die van mij!! Ik moest hem even een flinke por geven na de uitslag! :-))

Koken in teams op dag 3 voor de partners van onze juryleden was erg grappig. Erg leuk om hun partners te zien en de mannen waren een soort verlegen ook nog, heel schattig! Jammer dat we niet de gelegenheid hadden om de dames te spreken. Ik wil wel wat roddels horen over hun ega hahaha. Werken met Patrick en Mo was super leuk. Wij zijn de achtergebleven ‘oudjes’ van de laatste 6 en hadden veel lol met elkaar. We dachten de jonkies een poepie te laten ruiken, maar helaas hahaha. Hoogmoed…

En dan kom je dag 4 de MC keuken binnen en zie je verdorie weer taart en toebehoren staan dat de moed weer in mijn schoenen zonk! ‘Serieus!’ riep ik toen nog! Maar dan kwam Rudolph binnen en werd het een super leuke dag! De rust die Rudolph uitstraalt op de groep maakt dat iedereen heel ontspannen aan het werk ging. Heel trots ook op het resultaat van de zwanen!

Dag 5 begon zo balen; dat roken in een rookoven heb ik nog nooit gedaan en dan ook nog eens je vis daarin vergeten. Erg K. Gelukkig was de eliminatie niet doorgegaan want anders was ik bang dat ik eruit was gegaan! Laat de anderen maar koken 🙂 Opgelucht!

NederlandsEnglish
× Hoe kan ik je helpen?
X