Over Mai

Over Mai

Mijn vroegste herinnering gaat over eten, dus je kan wel zeggen dat ik echt iets met eten heb. Koken is mijn taal: als ik over eten en koken praat en als je bij mij aan tafel zit dan hoor, zie en proef je de passie.

Ik ben geboren in Vietnam en kwam als 11-jarige via de Filippijnen naar Nederland, samen met mijn moeder en twee broers.  In Vietnam was het heel gewoon dat ik als oudste van het gezin al op mijn zevende leerde koken voor de familie. Ook met mijn eigen gezin woonde ik over de hele wereld:  in Turkije, Singapore, Hongarije, Sierra Leone en Libanon.

Altijd ben ik blijven koken voor familie en vrienden. Inmiddels ben ik samen met mijn gezin weer terug in Nederland en wonen we in Leiden. Hier heb ik mijn eigen kookstudio aan huis waar ik o.a. kookworkshops geef.

Ik zit niet stil: tussen alle bedrijven door nam ik deel aan Master Chef Holland 2016 en stond ik in de keuken met bekende chefs zoals Ottolenghi, Meera Sodha, Joris Bijdendijk, Robert Kranenborg en Eric van Loo. Ik viel vooral op door mijn kennis van de Aziatische keuken en door mijn ‘prachtige smaakgevoel’, zoals Michiel van der Eerde van Baut Amsterdam dat zei.

Van traditionele Vietnamese gerechten tot eigen interpretaties van de Aziatische keuken: ik deel mijn kennis en liefde voor eten graag.

Je bent van harte welkom!

NederlandsEnglish
X