Saved by the bell!!
1 May 2016
Heldere Pompoensoep met Garnalen
3 May 2019

Happy me!

Staaaapels boeken geleend van vriendinnen voor inspiratie en ook om de Franse keuken beter te leren kennen, meegelopen in restaurants zoals Bord’O en De Klok in Leiden en Limes in Laren (ongewoon fijn dat de eigenaars zo lief zijn om dit te doen!) om de Franse smaken in mijn smaakpapillen te krijgen. Dat onthou ik toch beter dan het uit een boek te leren :-). Had erg mijn best gedaan maar ja, als je bijna nooit klassiek kookt, dan kun je dit ook niet zomaar in een paar weken tijd beheersen! Eigenlijk spreken we dan over de afgelopen twee weken van MasterChef. Want ik hoorde van mijn collega’s dat ze allemaal mee zijn gaan lopen in restaurants, oefenen na opname tijd, etc en toen dacht ik oeps, moet ik misschien ook gaan doen en niet alleen maar uitgaan van mijn eigen smaken en voorkeuren hahaha.

En gek genoeg dacht ik al dat ik er uit zou gaan vandaag! Ik weet nog goed dat we in onze zwarte schorten voor de deur stonden te wachten op de uitslag en ik iedereen in een group-hug had en vertelde wat voor een mooie tijd het was, dat ik super blij ben een ieder van hen te hebben leren kennen en met hen te mogen koken, wat ook de uitslag zou zijn! Toen ik en Sjanna op de eliminatie uitslag van afgelopen maandag stonden te wachten en zij moest vertrekken, wist ik op dat moment al, ik ben de volgende! Raar toch?!

Ik was zooo teleurgesteld in mezelf toen ik ook echt weg moest! Verdrietig ook dat er een einde aankwam. Ik ging er in met de hoop dat ik zo ver mogelijk zou komen, maar toen ik steeds verder kwam wilde ik het einde wel meemaken, minimaal top 3! En ik hoefde nog niet eens te winnen, zo zat ik er eigenlijk ook niet in. Ik denk dat dat de reden was waarom het steeds zwaarder werd, omdat de anderen er wel voor gingen. Je voelt natuurlijk wel de spanning die steeds meer op je drukt hoe verder je komt.

Maar wat een mooie reis was dit! Met enorm veel mooie kookmomenten, prachtige complimenten van Michiel, Robert, Marcus, Joris Bijdendijk, Christian Weij, Edwin Vinke, Rudolph van Veen, Meerah Sodha en Yotam Ottolenghi, mooie prijzen en super leuke herinneringen. En de lieve en leuke mensen die ik heb mogen ontmoeten; van coördinatrice Britt tot de productie medewerkers, de mensen van het geluid en licht en onze lieve make up artist Corine. En niet te vergeten de quoters Mo, Dirk, Lindy en Querin ! En last but not least; Lotje, Nicole, Annemarie, Ruben, Marcel, Mirjam, Else en wiens namen ik nu even niet op kan komen! 🙂

Wij verhuisden nogal eens met ons gezin en toen mijn zoontje weer eens aan een nieuwe school begon, kwam hij met een big smile thuis en zei hij; “ik heb nieuwe vrienden!” Nu kan ik dat ook zeggen. Met een big smile!

Is er life after MasterChef? Jazeker! Zoals gewoonlijk zit ik nooit stil! Mai & Me Kookstudio loopt aardig vol, er zijn steeds meer gezellige avonden aan mijn Table d’hote/Chef’s table, ik heb nog een week stage te goed bij een 2 sterrenchef, een dagje suikerblazen in Gouda en Mai & Me Culinaire reizen in september/oktober naar oa Libanon en Vietnam en een kookboek dat kwartaal 2-2017 uitkomt. In ieder geval zet ik mijn avontuurlijke reis blij en ongeduldig weer voort!! 🙂

NederlandsEnglish
× Hoe kan ik je helpen?
X