Saved by the bell!!
1 May 2016

10 min in blinddoek

De snelheid waarmee kandidaten geëlimineerd worden, gaat nu echt in een razend tempo. We hebben deze week allemaal de griep te pakken gekregen; dat was ook de reden waarom Doree er niet was op dag 4, ze liep tegen een longontsteking aan en sommigen van ons stonden in de keuken met een temperatuur verhoging te koken. Nu weet je ook waarom iedereen zo huilerig is. En dan hebben we het nog niet eens over het emotionele afscheid dat je bij elke eliminatie hebt. Hoe langer je er in blijft, hoe beter je elkaar leert kennen, hoe hechter je ook met elkaar wordt! Het is in ieder geval zichtbaar hoe zwaar het is/wordt voor iedereen.

Gelukkig zijn er ook leuke momenten; koken met elkaar bij het Circus Theater in Scheveningen, koken met het recept van Heston Blumenthal en daarna puur op basis van de recensie van Marcus een gerecht van chef Michael Wolf maken. Wat heel grappig is om te weten, is dat ik in het weekend 2 keer had meegelopen in de keuken van Bistro Bord’o in Leiden om de Franse smaken in mijn smaakpapillen te krijgen en had daar heel toevallig die pannacotta geproefd. Thuis meteen het basisrecept van pannacotta uit mijn hoofd geleerd voor het geval dat. Heel erg jammer dat ik tijdens het maken van dat gerecht de gelatine was vergeten, vandaar dat het er zo zielig uitziet 🙁

En mijn vriendin wees me er nog op waarom ik het recept eerst niet goed had doorgelezen terwijl ik me daar altijd aan erger als mijn cursisten dat niet doen bij mijn kookworkshops, hahaha. Oepsie!!

Ach, alles bij elkaar genomen was het toch wel een leuke week. Als de wedstrijdelement er niet was geweest, dan hadden we allen denk ik nog veel meer kunnen genieten van dit avontuur! :-))

NederlandsEnglish
× Hoe kan ik je helpen?
X