Koken bij Belvédère, Rotterdam – 27 juni 2022

june, 2022

27jun18:00- 22:00Koken bij Belvédère, Rotterdam - 27 juni 2022Poëtische Vietnamese Volkskeuken met oa Mai Nguyen

Event Details

Verhalenhuis Belvédère wil door middel van kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen zo veel mogelijk mensen met elkaar en met de stad verbinden. We maken mensen, gemeenschappen en de veranderende stad zichtbaar voor elkaar en voor een breed publiek en dragen zo bij aan de culturele en maatschappelijke ontwikkeling van de stad.

De verhalen wordt in de vorm van (foto)tentoonstellingen, (luister)voorstellingen, (stads)ontdekkingstochten, inspiratieprogramma’s, publicaties, evenementen én eet- en ontmoetprogramma’s gepresenteerd zoals de Volkskeuken. De vorm is telkens anders, de werkwijze hetzelfde: gastvrij, positief, persoonlijk en inspirerend. Op locatie én op de thuisbasis.

POËTISCHE VIETNAMESE VOLKSKEUKEN MET NHÃ THUYÊN, MAI NGUYÊN E.A.

Op maandag 27 juni presenteren we een poëtische Vietnamese Volkskeukenavond, een speciaal welkom voor Poet-in-Residence Nhã Thuyên die ruim twee maanden in Rotterdam verblijft op uitnodiging van Poetry International Rotterdam.

Natuurlijk treedt Nhã Thuyên zelf op en vertelt haar persoonlijke verhaal. Tegelijk presenteren we een driegangendiner van gastkok en schrijfster Mai Nguyên en zijn er Rotterdams-Vietnamese verhalen van de familie Tran en de familie Nguyen van Mama Hong. Iedere Rotterdammer kent de twee Vietnamese streetfood-kramen in het centrum van Rotterdam sinds 1986, die de Vietnamese loempia naar Nederland heeft gebracht.

Ăn Ăn, oftewel ‘Aan tafel’!

 

Na afloop is het ook mogelijk je eigen kopie te laten signeren of een gesigneerd kookboek te kopen. Er is keuze tussen een vegetarisch en niet-vegetarisch menu, graag aangeven bij de reservering. Reserveer snel want het aantal plaatsen is beperkt.

 

Time

(Monday) 18:00 - 22:00

Location

Verhalenhuis Belvédère

Rechthuislaan 1

NederlandsEnglish
× Hoe kan ik je helpen?
X